Lugeja küsib: miks müüakse putru pudingi nime all?

Farmi kinnitusel on pudingil ja pudrul oluline konsistentsi vahe.

FOTO: Farmi

«Olen suur pudingisõber ja ostsin hiljuti Farmi kaerahelbepudingit. See ei ole puding, see on lihtsalt külm puder moosiga. Eestis on puding seni olnud ikka puhas piimadessert, aga nüüd pakutakse selle asemel putru. Miks inimesi niimoodi eksitatakse?» küsib lugeja.

Vastab Farmi turundusjuht Ruta Kallaspoolik.

Teravilja- riisi, kaera, manna jne baasil pudingud on road, mis on valmistatud teraviljast vee või piimaga ning maitsestatud erinevate maitseainetega. Sellised pudingud on tuntud üle maailma, eriti aga Aasias. Erinevalt regioonist varieerub ka pudingu retsept ning see, kas toitu süüakse põhiroana või magustoiduna.

Farmi piimaga valmistatud täisterakaerapudingid on kreemja konsistentsiga ning kergelt magus maitse on tasakaalustatud hapukate marjakastmetega.

Eesti toidukultuuris kasutatakse sageli sõna «puder». Puder seostub meile sõmera roana, mida süüakse pigem soojalt ning ka soolase roana.

Puding erineb pudrust oma konsistentsi poolest. Puding on kreemisem, homogeensem, vedelam, pudisem.  Farmi kaerapuding on mõeldud tarbimiseks külmalt hommikusöögi või desserdina.

Hommikusöök on päeva tähtsaim söögikord, mis annab energia ning hea tuju terveks päevaks. Hommikusöögiga peaks organism saama eelkõige valku ja liitsüsivesikuid. Seega on päeva esimeseks toidukorraks eriti hea kombinatsioon piimapuder.  Enamik toitumisspetsialiste ütleb, et hommikusöök peaks meile andma 20–25% päevasest kalorivajadusest (so ca 300 kcal).  Tops Farmi kaerapudingit annab sulle ca 180 – 203 kcal. 

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles