Veebikonstaabel avalikustab kolm petuskeemi, mille ohvriks sel nädalal langeti

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikonstaabel Maarja Punak.
Veebikonstaabel Maarja Punak. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Veebikonstaabel Maarja Punak tõi oma Facebooki lehel välja kolm petuskeemi, mis peaksid inimesed tähelepanelikuks muutma, kuna tegemist võib olla pettusega.

Veebikonstaabel Maarja annab nõu, mida teha või silmas pidada, kui oled sattunud järgmisse olukorda:

1. Kui keegi lubab müüa odava rahaga kutsikaid või kassipoegi väljaspool Eestit, siis tuleb teha müüjale korralik taustakontroll. Kindlam variant on minna kohale ja vaadata loomad üle. Igasugused teated tollis nõutavate summade kohta annavad märku, et tegemist võib olla pettusega.

2. Kui keegi lubab osta Teie kallihinnalist tehnikat, siis koopiaid raha ülekandmise teatest PayPali ei tasu tõena võtta ning ostja väljapakutud kullerteenuste eest ärge raha üle kandke. Alarmeerivaks võib olla ka asjaolud, kus võimalik ostja kustutab enne tehingu lõpetamist ostuportaalis enda kommentaare.

3. Kui keegi pakub Teile veebiseksi tegemise eest raha, siis suure tõenäosusega on tal hoopis soov kasutada saadavat videot Teilt raha väljapressimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles