Võrdlus: kas Statoili lihavaba burger pakub konkurentsi?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statoili burgerite menüüsse lisandus midagi ka taimetoitlastele – lihavaba burger. Lihasõbrast Postimehe infograafika toimetaja Silver ja taimetoitlasest toimetaja Eva proovisid Statoili lihavaba burgerit ja Estonian Burger Factory (EBF) Veggie burgerit.

Statoili burgerit kaunistavad suured tomati- ja sibularattad. «Välimus on nagu burgeril ikka,» ütleb Eva ja hakkab kahvli ja noaga burgerit sööma. «Saia väga palju ei ole ja ka salatit pole ülearu,» lisab ta.

Eva lükkab kukli eemale ja hakkab burgeri sisu lahkama. Kahvli otsa satub juust. «Ma ei saa aru, kas see juust on päris või on tegu aastaid säiliva viilutatud sulajuustuga,» ütleb ta ja pistab tüki juustu suhu.

Mõningase mälumise järel väljendab ta eksperthinnangut: «Mul on kahtlane tunne, et see ei ole pärisjuust, vaid säilitusaineid täis ja eraldi kilesse mähitud juust.» Lisaks juustule on burgeri vahele pandud ka muna.

Statoili burgerikogemust hindab Eva kokkuvõttes positiivselt. «Kui ma lähen autojuhina tanklasse, siis toiduleti jätan ma enamasti vahele, sest tean, et minule seal nagunii midagi pole. Aga nüüd ma isegi kaaluks bensiinijaamast burgeri ostmist.»

Vähe salatit ja kesine kastmevalik

Kriitikat teeb Eva Statoili burgeritele selle eest, et salatit on vähe ja kastmevalik on kesine. Muna ja kukkel saavad jällegi plusspunktid.

Lihasõber Silveri sõnul päästab Statoili burgeri ainult kaste. Mõned ampsud hiljem lausub ta üllatunult: «Muna! See on munaburger!» Veel paar ampsu hiljem on ta jõudnud järeldusele, et ainus, mis seda burgerit päästaks, oleks üks korralik veisekotlet. Siis võiks isegi muna ära võtta. Kui autoga sõites peaks tee peal kõht tühjaks minema, siis seda burgerit ta kindlasti ei võtaks.

Kuigi EBFi burgeri kukkel on transpordi käigus veidi muljuda saanud, jätab maotäis endast endiselt majesteetliku mulje. «Ossa,» ütleb Eva, kui burger tema lauale jõuab. Pärast esimest ampsu ei hoia ta ennast tagasi. «Burger on mahlane - nad on väga hästi grillinud aedvilju ja kitsejuust siin sees teeb burgeri veelgi mõnusamaks.» 

«Kus on kotlet?!»

Negatiivse aspektina toob Eva esile paksu kukli, kuid burgeri sisu osas soovitaks ta Statoilil EBFilt šnitti võtta. «Sisuga on kõvasti rohkem vaeva nähtud, väga tervislik burger on.» EBFile annab ohtralt plusspunkte kitsejuustu kasutamine: «Viilutatud sulajuustu ja kitsejuustu ei anna võrrelda.»

Silver võtab esimese ampsu. «Tekib küsimus, kus on kotlet?» Amps hiljem, kui kitsejuust ka suhu on jõudnud, ütleb ta, et peab sõnad tagasi võtma. Isegi kui see burger on taimetoitlasele mõeldud, eelistaks ta seda mõne kiirtoidurestorani tavalisele juustuburgerile.

«See kitsejuust on suurepärane ja need rohelised lehed on ka head,» sõnab ta. «Kastet küll vahel ei ole, aga kuivaks ta ei jää.» Silveri sõnul ei pannud ta lõpuks tähelegi, et liha pole. «Maitsest on tunda, et vaeva on nähtud - kitsejuust sobib siia väga hästi ja ka rohelist on kuklite vahel üksjagu palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles