Kümme küsimust, millest veganid on tüdinenud (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

20 aastat vegan eluviisi elanud ajakirjanik Jake Kilroy nimetab tüütuimad väited ja küsimused, mille pidevast kuulmisest on ta tüdinud.

1. Kas sa ei igatse liha? «Kuigi tunnen puudust sellest, et saaksin menüüsid laiema pilguga vaadata, ei igatse ma kindlasti liha – mind ju ometi ei sunnitud vegan eluviisile,» kommenteeris Kilroy.

2. Ma ei suudaks iial lihast loobuda – see on nii maitsev. Kilroy märkis, et keegi ei palugi seda.

3. Kas sa sööksid liha, juhul kui...? Kilroy sõnas, et tegu pole mingisuguse mängu, vaid eluviisiga.

4. Kuidas erineb taimede söömine tavapärasest toitumisest? «Kas sa oled kunagi vaadanud lehtsalatit ja lehma ning mõelnud, et need on ju peaaegu sama asi?» küsis Kilroy vastu.

5. Aga loomad ju söömiseks ongi. «Vaevalt loomad selleks maailmas on, et nad tappa, hakkida ning seejärel nende kehad või organid lauale tuua,» ütles Kilroy.

6. Mida sa teeksid, kui paneksin sind pettusega liha sööma? Vegani väitel lõpetaks ta selle inimesega igasugused suhted.

7. Peaasi, et sa vegan pole. Lihasööjad on Kilroy väitel palju agressiivsemad kui veganid, surudes oma maailmavaadet neile peale. Samas kaebavad lihasööjad, et just veganid peavad neile pidevalt loengut oma toitumiseelistuste kasulikkusest.

8. Me ei saa sinna (üritusele, söögikohta vms) minna veganite pärast. Kilroy rõhutas, et kuna tänapäeval leiab vegan endale maitsva salati või isegi muu roa igast söögikohast, pole seepärast vaja silmi pööritada.

9. Ära söö seda, seal on liha! Kilroy sõnul on tegu lihtsalt eriti rumala naljaga.

10. Kuidas sa oma päevase valgukoguse kätte saad? Kilroy märkis, et liha pole kindlasti mitte ainus proteiiniallikas maailmas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles