Brüsselist Tallinnasse pääseda soovivad inimesed viiakse bussiga Amsterdami

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica juhatuse esimees Erik Sakkov.
Nordica juhatuse esimees Erik Sakkov. Foto: Eero Vabamägi

Täna hommikul Tallinnast Brüsselisse suundunud Nordica lend JP7175 oli õnnetuse juhtudes juba Brüsseli kohal ning ühtlasi üks esimesi, mis maandumisluba ei saanud.

Kell 14 teatas Nordica, et lisaks täna õhtusele Nordica korraldatud Amsterdami liinilennule toimub õhtul ka Amsterdam-Tallinn lisalend BMI lennukiga. Kõik hetkel Brüsselis asuvad reisijad saavad Amsterdami Eesti välisministeeriumi korraldatud bussitranspordiga. Buss Amsterdami väljub Brüsseli Eesti saatkonna eest, aadress Rue Guimard 11/13, kell 14.00 kohaliku aja järgi.

Nordica teine lend tõusis Liegest kell 13.11 õhku, 18 inimest pardal.

Lennupiletite ümbertegemiseks palutakse reisijatel kindlasti kontakteeruda ka otse Nordic Aviation Groupiga mistahes kanaleid pidi: info@nagroup.ee, +372 664 2200 või kirjutades neile Facebooki.

***

Plahvatuste tõttu Brüsseli lennujaamas suunati sinna teel olnud Nordica lend JP7175 Liege lennujaama Ida-Belgias. Lennu pardal oli 35 reisijat ning neli meeskonnaliiget, kellega on kõik korras.

Kui esialgu teatas lennufirma, et paljud soovisid siiski lennukiga Brüsselisse edasi sõita, siis nüüd kinnitas Nordic Aviationi juhatuse liige Erik Sakkov, et üha enam inimesi siiski soovib tagasi Tallinnasse tulla.

Hommikul pidi Brüsselist Tallinna lendama veel 41 reisijat, siis toimus aga plahvatus. Nüüd otsitakse võimalust, kuidas inimesed koju saada. Lennufirma palub Brüsselis viibivatel hommikust Brüssel-Tallinn tagasilendu oodanud reisijatel võtta ühendust kõnekeskusega telefonil +372 664 2200, veendumaks, et kõigiga on hästi ning toimetamaks nad võimalikult kiiresti Tallinnasse.

Suur segadus

«Hetkel me veel ei tea, mis on õhtuse lennu puhul hea variant. On õhkõrn variant, et äkki avatakse Brüsseli lennuväli, on võimalus, et äkki teeme uue lennu Liege. Siis tekib küsimus, kuidas saada 41 inimest Brüsselis kokku korjata ja Liege ära saata. Kolmas variant on et teeme topelt lennu Amsterdami,» rääkis Sakkov Postimehele.

Ta lisas, et kõige raskem on ühendust saada just nende 41 inimesega, kes Brüsseli peale laiali pudenesid. Brüsselis on probleeme telefoniühendusega.

«Iga inimesega tegeletakse individuaalselt. Kõige ebatõenäolisem on, et nad korjatakse nö kokku ja tuuakse korraga ära,» lisas Sakkov.

Ta lisas, et lennukis on 68 kohta. Tallinnasse on vaja tuua 41 inimest.

«Lieges maandujate seas järjest tuleb juurde inimesi, kes tahavad tagasi tulla, alguses oli 5, siis 13, nüüd 18,» rääkis Sakkov.

Esialgne info oli, et lennuk jõuab tagasi kell 14.

«Aga nüüd see lennuk ikka ootab viimaseid reisijaid, pabereid. Segadus ei ole nüüd enam mitte ainult Brüsselis, vaid ka Lieges, sest paljud maandusid sinna,» lisas Sakkov.

Ka homne väljumine on küsimärk. Ka need inimesed peaksid lennufirmaga ühendust võtma. «Lennufirma kohustus on inimesed kas sinna viia või ära tooma. Kui me ise ei lenda, siis peame pakkuma asenduslendu,» selgitas Sakkov. Mingeid lisakulusid piletite ümbervormistamisega ei kaasne.

Tallinna lennujaama avalike suhete juht Priit Koff sõnas, et veel on raske öelda, kas plahvatus mõjutab ka ülejäänud lennugraafikut, kuna tänaseid Brüsselisse suunduvaid lende, mis kohapeal teistesse lähedastesse lennujaamadesse ümber suunati, oli palju. «Sõltub ka teistest Euroopa lennujaamadest, kuidas nad sellega toime tulevad ning kas väljumistel hakkab esinema viivitusi või mitte,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles