Reisijad: Brüsseli kohale jõudes öeldi meile, et tulekahju tõttu maanduda ei saa

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul Tallinnast Brüsselisse lennanud reisijatele öeldi Belgia pealinna lennuvälja kohal tiirutades, et  lennujaamas on tulekahju ja päästemeeskond ei saa maandumist turvata. Lennuk suunati edasi Liège'i lennuväljale.

«Enamik reisijaid olid silma järgi hinnates ärireisijad, oli üks kolme lapsega pere, kes otsustas ikkagi lennukist maha minna ja Brüsselisse sõita,» rääkis Liège'ist saabunud Ahto Hunt. Mehe sõnul oli õhkkond lennukis rahulik. Ka tema ise kavatses alguses Liège'ist edasi Brüsselisse minna, kuid nutitelefonist uudiseid lugedes mõtles ümber.  Kui alguses otsustas 35 reisijast viis tulla tagasi Eestisse, siis kell 15.40 jõudis Tallinnasse tagasi 18 reisijat. Indrek Kaineveeri sõnul said Liège'is väljuda vaid need, kes otsustasid Belgiasse jääda, Eestisse tagasi tulijaid lennukist välja ei lastud. «Kaheksa tundi olime lennukis,» tunnistas Kaja Toomsalu.

Nordica juhatuse esimehe Erki Sakkovi sõnul tellis lennufirma Liège'i bussi neile, kes ikkagi soovisid minna edasi Brüsselisse. Väidetavalt on osa hommikul Tallinnast Brüsselisse lennata soovijaid omal käel jõudnud Liège'i raudteejaama ja otsivad võimalust edasiliikumiseks.

Täna hommikul Tallinnast Brüsselisse suundunud Nordica lend JP7175 oli õnnetuse juhtudes juba Brüsseli kohal ning ühtlasi üks esimesi, mis maandumisluba ei saanud.

Kell 14 teatas Nordica, et lisaks täna õhtusele Nordica korraldatud Amsterdami liinilennule toimub õhtul ka Amsterdam-Tallinn lisalend BMI lennukiga. Brüsselis asuvad reisijad viidi välisministeeriumi korraldatud bussitranspordiga Amsterdami.

Amsterdamist jõuab lend enne südaööd Tallinnasse. 

Lennupiletite ümbertegemiseks palutakse reisijatel kindlasti kontakteeruda ka otse Nordic Aviation Groupiga mistahes kanaleid pidi: info@nagroup.ee, +372 664 2200 või kirjutades neile Facebooki.

See palve kehtib ka homsetele Brüsseli lendudele pileti ostnud inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles