Kuressaare nõuab välikohvikutelt lindude peletamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lind
Lind Foto: SCANPIX

Kuressaare linnavalitsus täiendas kohvikute suveterrasside kohta käivaid reegleid nõudega, mille kohaselt kohvikupidajad saavad kohustuse asuda tõrjuma toitu noolivaid linde, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

«Võrreldes eelmise aasta korraldusega on müügikoha üürniku kohustuste hulka lisatud nõue, et toitlustusteenust osutades tuleb välistada lindude ja loomade liikumine toitlustusalal ja selle vahetus läheduses ning vajadusel võtta kasutusele takistavaid meetmeid,» ütles Saarte Häälele linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu.

Teadupoolest on välikohvikute pidajad püstihädas hakkidega, kes käivad kohvikulaudadelt toitu näppamas, märgib leht.

Teine täiendus suvekauplemist reguleerivas korralduses on Maripuu sõnul punkt, mis määratleb, millistel juhtudel võib linnavalitsus müügikoha loa andmisest keelduda. Sinna alla kuuluvad juhtumid, kui taotleja on eelmisel hooajal rikkunud tingimusi või tal on üürivõlgnevus. Samuti võib linnavalitsus loa andmisest keelduda, kui taotleja on rikkunud lepingu tähtaegu, on süüdi avaliku korra rikkumises või kui taotluses on esitatud valeandmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles