Väärt ideid ühekordsete riidepuude kasutamiseks kodus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riidepuust saab teha kauni ehtehoidja.
Riidepuust saab teha kauni ehtehoidja. Foto: Maive Noodla

Kuigi keemilisest puhastusest kaasa antavaid riidepuud rõivaste hoidmiseks ei sobi, on nutikad lugejad leidnud neile kodus rakendust küll fotode hoidjana, aga need sobivad ka laste harimiseks.

  • Kasutan just suvekuudel traatriidepuid T-särkide ja hästi kergete suveriiete hoidmiseks, kuna traat on õhuke ja nii mahub suur hulk suveriideid kappi.
  • Fotod ei pea alati olema raamis riiulil ja fotoalbumis või fotokarbis. Seinal ja muudel pindadel on ikka konkse, kuhu riidepuu panna. Pilte saab nende külge kinnitada pesupulkadega. Ühele riidepuule mahub umbes neli pilti suuruses 10 x 15 cm. Mõni aeg hiljem võib pilte vahetada vastavalt meeleolule või viia need teise ruumi.
  • Riidepuid saab kasutada laste joonistuste riputamiseks. Ühele puule mahub umbes kaks A4-formaadis joonistust.
  • Traatriidepuu peal saab hoida kergeid suvesalle, lipse, kergeid vöösid jms.
  • Lapsed ei leia alatihti oma kindaid üles. Kui riidepuu riputada näiteks esikusse, saab selle külge pesupulkadega panna neli paari kindaid. Kindad on alati nähtaval ja lapsel on lõbus pesupulki klõpsutada. Väike laps õpib nii värve tundma, loendama ja saama aru, mis moodustavad paari. Sama võtet saab kasutada laste sokkide puhul.
  • Jõulude ajal saab panna ümber riidepuu rohelist kuusekarda, mis varjab ära metallvardad, ja alumisele vardale saab riputada ehetekonksudega jõuluehteid. Kindlasti loob jõulumeeleolu.
  • Kitsas linnakorteris tuleb paratamatult lahendada küsimus, kuidas kuivatada riideid. Eriti juhul, kui vannitoa ventilatsioon toimib ka põhiliselt korteri kaudu ja selles kaheruutmeetrises ubrikus käib päeva jooksul duši all kogu pere. Seetõttu ongi needsamad traadist riidepuud minul edukalt taaskasutatud T-särkide, vähem nõudlike pluuside-pükste ja ka muude esemete kuivatamisel. Kuivatamist vajav ese tuleb panna lihtsalt riidepuule või pesunäppidega selle sobiva külje peale kinni (näiteks püksid), edasi saab riidepuu riputada sinna, kus ruumi ja õhuliikumist on, kasvõi kardinapuu otsale, koridori riidenagi servale või muu sobiva koha külge. Traadist pead on ka kerge 90 kraadi võrra keerata, et riidepuul rippuv ese jääks just sellisesse suunda, nagu vaja. Sirgelt rippudes kuivanud igapäevast eset pole enamasti tarvis ka triikida.
  • Suviti olen töö tõttu palju liikvel ja ööbin enamasti odavaimates hostelites, mida leian. Ka siis on mul paar riidepuud ja mõned pesunäpid alati pagasiruumis, et pestud sokid või muu välitööriietus võimalikult liikuva õhu voolu kuivama riputada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles