Lapsevanem sõitis tulutult Haapsalust Tallinna passi järele (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealise lapse passile saab ilma volituseta järgi minna järgi minna vaid lapsevanem, kelle laps on 15-aastane või noorem.
Alaealise lapse passile saab ilma volituseta järgi minna järgi minna vaid lapsevanem, kelle laps on 15-aastane või noorem. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

17-aastane Haapsalu koolipoiss taotles kiirpassi, mille pidi ta kätte saama Tallinnast, millele läks järele ema, kellele aga passi ei antud. Kuigi poiss oli alaealine, siis oleks ta pidanud kirjutama avalduse, selleks et tema ema passile järele saaks minna.

Politsei ja piirivalveameti kodakondsuse ja dokumenditalituse juhataja Jana Laane kinnitas, et seaduse järgi peab dokumendi kättesaamiseks inimene ise minema teenindusse. Kõnealune juhtum olnuks olemata, kui laps oleks juba dokumendi taotlemisel volitanud vanemat dokumenti välja võtma, kirjutab Lääne Elu.

Volitus võib olla kirjutatud kas vabas vormis või politseiameti blanketil. Lapse dokumendid antakse vanematele ainult siis, kui laps on alla 15-aastane, selgitas Laane.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles