Tänavalinnud ajavad restoranipidajad linnavalitsusega tülli (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kohvikupidajaid teeb nõutuks Kuressaare linnavalitsuse otsus nõuda välikohviku pidajalt sel aastal, et toitlustusteenust osutades tuleb välistada ka lindude ja loomade liikumine toitlustusalal ja selle vahetus läheduses.

Samas ei ole linnavalitsus juba aastaid linnaruumis elavate suleliste peletamiseks midagi ette võtnud, kirjutab Saarte Hääl.

Ainsa vahendina on lindude peletamiseks seni toiminud Mosaiigi kohvikus kasutusele võetud veepüstolid, millega sulelised korrakski eemale peletatud said. Kohviku Mosaiik peakokk Risto Laanet oli linnavalitsuse uusi reegleid kuuldes suisa nõutu.

La Perla omanik Reene Sepp ütles, et tema ootaks koos sellise korraldusega linnavalitsuselt ka ülevaadet meetmete kohta, mida linn ise võtab ja mida ka kohvikupidaja saaks kasutada, et lindude probleemiga toime tulla.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu sõnul saab välikohviku pidaja hoolitseda selle eest, et lauad pärast klientide lahkumist võimalikult kiiresti koristatud saaks ning toidujäägid linde ja hulkuvaid loomi peibutama ei jääks.

Täispikka artiklit loe Saarte Häälest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles