Eestis on SMS jõulutervituste saatmiseks jätkuvalt popp

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS on jõulutervituste saatmiseks jätkuvalt populaarne.
SMS on jõulutervituste saatmiseks jätkuvalt populaarne. Foto: Ove Maidla

Sotsiaalmeediakanalid nagu Facebook on Norras jõulu-SMSide saatjate arvu oluliselt kahandanud, Eesti mobiilifirmad aga sõnumisaatjate vähesuse üle ei kurda.

Eile avaldas Norra suur mobiilifirma Telenor, et nende kliendid saatsid varasemate aastatega võrreldes viis miljonit jõulu-SMSi vähem. Firma tõi põhjenduseks, et enamik inimesi saadab nüüd jõulutervitused sotsiaalmeediakanalite kaudu.

Eestis tegutsevate mobiilifirmade andmed räägivad aga teist keelt. Kuigi Facebook on väga levinud ka eestimaalaste seas, kasvas tänavu jõulude ajal SMSide saatmine nii Tele2-l kui ka Elisal. EMT-s jäi jõulusõnumite saatmine mullusega võrreldes samale tasemele.

Elisa Eesti ASi suhtekorraldusjuht Marika Raiski avaldas, et sel aastal saatsid nende kliendid ligikaudu 450 000 sõnumit, mullu aga 380 000.  «Sõnumite saatmise trend on kasvav, sest sõnumi hind on langenud ning klientidel on üha enam nutikaid mobiiltelefone, millelt on mugav sõnumeid saata,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles