Miks on ostukärudel ees konks?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukärude ees oleva konksu eesmärk võib tunduda lapselegi selge, kuid paneb siiski imestama, et see on käru ette alles jäänud vaatamata ohtudele, mille selle kasutamine kaasa tuua võib.
Ostukärude ees oleva konksu eesmärk võib tunduda lapselegi selge, kuid paneb siiski imestama, et see on käru ette alles jäänud vaatamata ohtudele, mille selle kasutamine kaasa tuua võib. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Kindlasti olete kunagi mõelnud, miks on ostukärudel ees konks. Peaks küll olema arusaadav, milleks võiks konksu tarvis minna, kuid – olgem ausad – tänapäeval ei riputa ju keegi oma kotti ostukäru ette. Või siiski?

Tundub, et kotti ei riputa pikanäpumeestele ahvatluseks ostukäru ette konksu otsa mitte keegi, kes hoiab seal oma rahakotti, kuupiletit, isikut tõendavat dokumenti või muid väärtuslikke esemeid, kirjutab ajaleht Bild. Risk sel viisil asjadest ilma jääda on liiga suur. Kõik teavad ju tüüpilist olukorda, kui näiteks soola või nuudlite otsinguil kõrgete riiulite vahel ekseldes jääb ostukäru eemale ootama. Teatavasti ei pruugi see hästi lõppeda, sest aeg-ajalt liigub kauplustes ikka kurjade kavatsustega inimesi.

Seega võiks arvata, et seda halli, punast või muud värvi asjakest ostukäru ees kasutatakse mingil muul eesmärgil. Kuid paraku ei ole see nii. Ühe suure tootja internetilehekülg selgitab: konks ostukäru ees on tõepoolest mõeldud selleks, et poodleja saaks oma koti mugavalt selle otsa riputada. Nii kaduvat oht kaotada kott koos käruga silmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles