Küünla kasutusjuhendi eiramine tekitas ohtliku olukorra

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja pilt

Lugeja Hedi väidab, et Air Wick lõhnaküünlad on ohtlikud, kuna küünal süttis lausleegiga põlema nii, et terve korter oli vingugaasiga täidetud. Tootja sõnul eiras tarbija kasutusjuhendit.

«Kahjuks avastasin, et Airwicki lõhnaküünlad on äärmiselt ohtlikud ja mõtlesin, et tahaks selle eest ka teisi hoiatada,» lausus Hedi. Naine kirjeldas, et kui peale mitmetunnist põlemist küünlad tavaliselt ise ära kustuvad, siis antud küünal põles lausleegiga ning terve korter oli vingugaasiga täidetud. «Õnneks pääsesime halvimast tänu kohesele õhutamisele, kuigi tervel perel on kurgud valusad, ninad tahmased ning korter väikeste mustade osakestega kaetud,» sõnas Hedi.

Foto: Lugeja pilt

Ta ütles, et küünlal oli veel põlemismaterjali küll ning see oleks võinud lõppeda väga kehvasti. «Kui ise teisel korrusel viibida, ei oska kahtlustadagi, et klaasist alusel küünal võiks nii ohtlikuks osutuda,» lausus naine.

«Arvestades seda, et pere noorim liige on kahe kuune ning temale piisab väiksemast kogusest mürgisest õhust, et see talle ohtlik oleks. Kindlasti edaspidi Airwicki lõhnaküünlaid ei soeta ning teistel soovitaks terve põlemise aja küünla kõrval istuda ja selle ohutuses veenduda,» sõnas naine.

Sales-Star AS müügijuht Liisi Kõrtsini võib olemasoleva info põhjal järeldada, et kasutusjuhendit on eiratud paljudes olulistes punktides. «Tootja on omalt poolt teinud maksimaalse võimaliku, lisades toote ohutuks kasutamiseks kogu olulise info pakendile eesti keeles ja selgelt loetavana,» lausus Kõrtsini.

Ühtlasi selgus, et toodet võib korraga põletada maksimaalselt neli tundi, lisaks on juhendis selgelt märgitud, et põlevat küünalt ei tohi jätte järelvalveta. «Samuti ei märgi kasutusjuhend, et Air Wick toote puhul on tegemist isekustuva küünlaga,» sõnas Kõrtsini. Ta lisas, et juhendis seiseab ka märge, et tahma vältimiseks tuleb tahti lühemaks lõigata.

Kasutusjuhend: «Hoiatus, enne kasutamist lugege ohutusteavet ja ettevaatusabinõusid. Juhendite eiramine võib põhjustada tuleohtu, isikuvigastust või klaasi purunemist. Mitte kasutada, kui klaas on kahjustatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles