Väikeettevõtjad lähevad parima toiduaine konkursil võistlustulle

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Selle kuu lõpus hinnatakse Eesti Parim Toiduaine 2016 konkursi raames piirkondlike väikeettevõtete tooteid, ühtlasi on hindamisele esitatud ühtekokku 87 toodet 46 väiketootjalt.

Toiduliidu juht Sirje Potisepa sõnul tõusevad Eestis üha enam esile nišitooted, mille poolest väikeettevõtted eriliselt silma paistavad ning aasta-aastalt kasvav osalejate arv piirkondlikul konkursil teeb suurt rõõmu. «Siiralt hea meel on selle üle, et Eestisse on igal aastal lisandumas tublisid väikeettevõtjaid, kes suudavad toota eestimaalaste maitse-eelistustele vastavaid tooteid ning tuua seeläbi vaheldusrikkust meie söögilaudadele,» sõnas Potisepp.

«Käesoleval aastal on väikeettevõtete hindamisele esitatud mullusest 30 võrra rohkem tooteid ning osalejate arv on pea kahekordistunud. Nende numbrite põhjal võib arvata, et tulevased aastad toovad meie konkursile veelgi enam põnevust ja häid Eesti maitseid,» lisas ta.

Piirkondlike tootjate toodete hulka kuuluvad näiteks Chocolala OÜ põdrasamblik šokolaadiga, Pajumäe Talu OÜ maheghee ja RemedyWay OÜ toortatrahalvaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles