Ligi ei näe võimalust kütuseaktsiisi langetada

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul pole riigil võimalik tänases olukorras kütuseaktsiisi langetada.


«Kütuse kallinemine on tarbijale loomulikult valus, aga miks arvab ärimees, et riigil jääb selle peale raha üle ning midagi saab tegemata jätta?,» kommenteeris Ligi Statoili esindaja väidet, et tänase kõrge bensiinihinna juures mängib rolli ka riigi maksupoliitika. 

«Tegelikult suurenevad ka riigi kulutused - sealhulgas sotsiaalsed - kui energiakandjad ja tooraine maailmas kallinevad. Ja eelarvega oleme praegu miinuses. 

Isegi teehooldust oleks rohkem, mitte vähem vaja ning ka aktsiisi säästule ja keskkonnahoiule suunav funktsioon ei ole kadunud kuhugi. 

Küll aga langeb, mitte ei suurene, maailmaturu hindade kasvades aktsiisi osakaal kütuse hinnas ja mina küll ei tea, kuidas üks riik üksikute kaupade hinnatõusu lihtsalt kinni maksta saaks. Meie aktsiisipoliitika on euroopalik, sealhulgas norralik,» lisas Ligi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles