Hilistel sõitjatel ei tasu naastrehvidest loobuda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvid.
Naastrehvid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll möödas, kuid talviste tee- ja ilmastikuolude jätkudes võib naastrehve kasutada 30. aprillini.

Nende töökojas on neid, kes autol juba rehve soovivad vahetada, käinud suhteliselt vähe, rääkis OÜ Tähva meister Einar Aru Hiiu Lehele. «Ilmselt muutlike ilmade tõttu ei tõtta autojuhid veel suvekumme alla panema,» ütles ta. Aru soovitas eriti oodata autole suverehvide allapanemisega neil, kes õhtuti või öösel sõidavad.

Ka maanteeamet ei kirjuta rehvivahetuseks ette täpset kuupäeva, alles 1. maiks peavad kõigil autodel all olema suverehvid. Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega «Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele». Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada kuni 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles