Välisministeerium muutis Brüsselisse reisimise hoiatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valve Brüsseli tänavatel.
Valve Brüsseli tänavatel. Foto: Tairo Lutter

Välisministeerium muutis oma ohuhinnangut Belgiasse reisimise suhtes, loobudes selles soovitusest mitte reisida Brüsselisse.

«Võtsime maha reisihoiatuse Brüsselisse reisimise suhtes, kuna ka Belgia ametivõimud on alandanud ohuhinnangu taset seniselt neljandalt kolmandale,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Sandra Kamilova. Samuti on Brüsselis suures osas taastunud ühistranspordi liikumine.

Välisministeerium tõstis ohuhinnangut Brüsselisse reisimise suhtes pärast eelmise nädala teisipäeval toimunud terrorirünnakuid Brüsseli lennujaamas ja metroos.

Samas Belgia ohutase tervikuna jäi ka siis kõige madalamaks, mille kohaselt soovitatakse olla reisimisel tavapäraselt ettevaatlik ning järgida täpselt kohalike ametivõimude korraldusi.

Samas lisatakse, et Brüsseli Zaventemi lennujaam on suletud, metroo töö on taastatud, kuid tööaeg on piiratud ja esineb jaamade sulgemisi. Muu ühistranspordiga liiklemisel võib ette tulla viivitusi või muudatusi, mistõttu tuleks varuda täiendavalt aega. Kultuuri- ja muud üritused võivad olla edasi lükatud või ära jääda.

Reisimisel Belgiasse või läbi Belgia Prantsusmaale võib Belgia poolt 23.02.2016 kehtestatud ajutise piirikontrolli tõttu  ette tulla viivitusi. Kindlasti tuleb reisil viibides kaasas kanda reisimiseks sobivat isikut tõendavat dokumenti (pass või ID-kaart), rõhutab välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles