Parameedikud hakkavad kutsujale arveid esitama (4)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse pritsumeestel sai mõõt täis.
Prantsuse pritsumeestel sai mõõt täis. Foto: Reuters/ScanPix

Põhja-Prantsusmaa Calvadosi pritsumehed, kes teevad ka parameediku tööd,  hakkavad varsti teatud väljakutsete eest arveid esitama.

Uus kord jõustub 1. aprillist, kirjutab Local.  Nii näiteks tuleb lifti kinnijäänul edaspidi maksta päästjatele 463 eurot, sama suur arve on ka valeväljakutse tegijale. Alkoholijoobes inimesele esitatakse 241-eurone arve, sama summa tuleb  välja käia ka neil, kes pärast kukkumist abi kutsuvad. Kadunud dokumendi otsimise eest esitatakse 96-eurone arve.

Tõeliste hädakõnede korral, kui kellegi elu on ohus või maja reaalselt põleb, arvet ei esitata.

Uut korda põhjendatakse rahanappusega, sest nii nagu kogu avalikku sektorit, on ka päästjaid tabanud kärpekäärid.  

 Päästjate ametiühing nimetas uusi trahve skandaalseteks. Kohalik päästeülem Jean-Léonce Dupont nimetas täiesti seaduslikuks arvete esitamist väljakutsete eest, mis ei ole  otseselt nende tööülesanded. Ta lisas, et analoogne kord on juba  Moselle’s, Yvelines ja  Essonne’s.

 Ilmselt mõtlevad Calvadosi elanikud edaspidi kaks korda järele, enne kui helistavad hädaabinumbril, et kutsuda abi näiteks puu otsas olevale kassile.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles