Galerii ja video: tihe udu mõjutab tänaseid lennugraafikuid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas valitsev tihe udu on juba hakanud mõjutama lennugraafikuid, esialgu keeras Tallinna kohalt tagasi Helsingisse Finnairi lennuk, hilinemas on ka Riiast saabuv AirBalticu lend.

«Udu on praegu tõesti nii tihe, et on näha tõrkeid lennugraafikus,» ütles Tallinna lennujaama avalike- ja välissuhete juht Priit Koff Postimehele kell 8.30. «Esimene Finnairi lennuk, mis pidi maanduma kell 8, otsustas Tallinnas mitte maanduda ja pöördus tagasi Helsingisse,» ütles Koff.

«Samuti mõjutab udu Riiast tulevat AirBalticu lendu, see pole ilmaolude tõttu Riiast veel õhku tõusnudki,» lisas ta. Riia lend pidi maanduma kell 8.20.

«Udu tiheduse tõttu on juba tehniline piirang, mistõttu Finnairil polnudki võimalik praegustes oludes maanduda,» selgitas Koff.

Viimase info järgi on udu muutunud veel tihedamaks.

Koff selgitas, et igal lennukitüübil ja meeskonnal on omad protseduurid, kuidas piiratud nähtavusega tingimustes maanduda. Iga lennuki kapten otsustab ise, kas ta maandub, läheb tagasi lähtekohta või mõnda teise lennujaama. Sama olukord oli Tallinnas mõned nädalad tagasi, kui mõned lennukid maandusid udust hoolimata probleemideta, teised aga mitte.

«Praegu on keeruline öelda, milliseks päev kujuneb. Ilmaennustus ütleb, et udu veel ei kao. Seetõttu soovitan reisijatel, kel oli täna plaanis lennata, helistada oma lennufirmasse täpsema info saamiseks,» ütles Koff.

Tallinna lennujaamas maanduvate ja õhku tõusvate lendude kohta näeb reaalajas infot siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles