Täna on viimane võimalus esitada tuludeklaratsiooni

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis. Foto: Sander Ilvest

Täna, 31. märtsil on viimane võimalus esitada tuludeklaratsiooni. Maksu- ja tolliamet avalike suhete juht Rainer Laurits sõnas, et MTA-le on praeguseks esitanud oma eelmise aasta tuludeklaratsiooni 642 883 inimest.

«Deklaratsiooni esitanutele tagastatakse tulumaksu 93,6 miljonit eurot ja juurde tuleb maksta 24,3 miljonit eurot, ühtlasi on tagastatud tulumaksu  81,5 miljonit eurot,» sõnas ta.

Ta lisas, et kõigil ei olegi kohustust tuludeklaratsiooni esitada ehk kui tulult ei ole vaja tasuda täiendava tulumaksu või saadud tulu aastas kokku ei ületanud maksuvaba tulu piirmäära, siis deklaratsiooni esitama ei pea. «Kui deklaratsioon on jäänud esitamata inimesel, kellel see kohustus siiski oli, siis me võtame inimesega ühendust ja tavaliselt meeldetuletusest ka piisab ja deklaratsioon esitatakse ära,» selgitas Laurits.

Lauritsa sõnul on igal juhul mõistlik saadud tulu õigel ajal deklareerida. «Kui me näiteks tuludeklaratsiooni järelkontrollide käigus näeme, et seda tehtud ei ole, siis võib lisanduda maksmata maksusummale ka viivis ja siis tuleb juba rohkem tasuda,» täpsustas ta.

Viimase kolme aasta lõikes on hilinejate arv jäänud samaks, keskmiselt 11 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles