Telefoniterror: naine sai võõrastelt numbritelt sadu kõnesid päevas (3)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Toimetuse poole pöördunud naist on kolmapäevast saati tüüdatud ohtrate telefonikõnedega kolmelt numbrilt, mille päritolu pole suudetud tuvastada.

«Mulle on kolmapäevast saati tehtud meeletu hulk kõnesid kolmelt telefoninumbrilt, need on: +372 634 6100, +372 880 1330 ja +371 67 660 499. Vastu võttes hakkas telefon hoopis kutsuma. Ühe korra tagasi helistades kostus lühikeseks ajaks venekeelne, kuid taustamüra tõttu arusaamatu tekst, kõne katkes õige pea,» kirjeldas Postimehe poole pöördunud naine.

Talle jäi mulje, et numbrit valib programm, sest järjest kõnedest keeldudes tuli sellegipoolest vahel mitu kõnet minutis. «Eile sain sadu kõnesid kõigilt kolmelt numbrilt kella 8:13 kuni 23:42. Täna on kõnesid palju vähem, kokku praeguseks hetkeks (kell 14 - toim.) vaid 20. Kõige aktiivsem on sama number (+372 634 6100), millest kogu jama alguse sai,» kirjeldas naine.

Ta blokeeris õige pea kolm telefoninumbrit ära ning kõnede sissetulemist enam ei näe, kuid telefon vibreerib kergelt ning kõnelogis on nähtav üle saja kõne päevas. Sealjuures pole kõned tasulised, kuna iseteenindusportaalis jooksvat telefoniarvet vaadates mingisugust arveldamist telefoniomanikule näha ei olnud.

Elisa äriklienditeenindusest naine soovitud abi ei saanud, sest sealt soovitati numbreid Google’i otsingu abil tuvastada, laadida telefoni mõni kõne täielikku blokeerimist võimaldav äpp või vajadusel politsei poole pöörduda. «Nende kodulehe info kohaselt see politsei pädevusse siiski ei kuulu,» arvas naine.

Elisa suhtekorraldusjuht  Marika Raiski tunnistas, et samadelt numbritelt on tülitatud ka teisi Elisa kliente, mistõttu piirati Läti numbrilt sisenevad kõned. Telefoniterrori all kannatanud naine sõnas selle peale, et +371 suunakoodiga Läti numbrilt sai ta viimati kõne täna kell 11:26.

«Vaatame üle ka Eesti numbrid, kas neilt tulevaid kõnesid on võimalik piirata, sest üldjuhul peame tagama numbri valitavuse,» lisas Raiski.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles