«Naaber» toob maatoidu koju kätte

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaine toidukaup.
Kodumaine toidukaup. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ettevõtmisega «Naaber» tahetakse kohalik maatoit tuua tagasi eestlaste toidulauale ning aidata väiketootjatel oma kaupa otse tarbijatele müüa.

Ideelt sarnaneb Naaber OTTile (Otse Tootjalt Tarbijale), kuid on üle-eestiline, kirjutab Harju Elu. Ettevõte on tegutsenud kaks aastat ja loodud on kaks rakendust: Naaber Market ja Naaber App.

Äriarendusjuhi Paavo Ränki sõnul on Naaber Market suunatud lõpptarbijale. «Tegu on tavalise veebipoega, kus inimesed saavad erinevate maatoitude jaoks tellimusi esitada,» selgitas Ränk. Naaber ei piirdu ainult veebipoega, vaid mõeldud on ka tootjatele.

«Naaber App on koht, kus (väike)tootjad saavad oma tooteid otse tarbijale müüa, tehes koostööd teiste tarneahela ettevõtjatega. See annab kodumaisele toidule võimaluse konkureerida suurte supermarketitega,» ütles Naabri müügijuht Marko Kukk.

Naabri eesmärk on anda tarbijale tagasi ostujõud ja pakkuda talunikule jaeketilaadset võimu. «Platvormi taga on süsteem, mis võimaldab talunikul ise oma tooteid üle maa müügile panna ja tellimuse tekkides see kohale toimetada,» selgitas Magnus Nirgi, Naabri tehnoloogiaarendusjuht. Selles seisnebki Naabri uudsus, kus talunik on ise tarneahela peremees.

Lisaks Naaber Punktidele on valmimas toidupakiautomaadid, mis võimaldavad värsket toitu otse tootjalt saada. Marko Kukk avaldas, et praegu käib töö prototüübi kallal ning esimene toidupakiautomaat peaks kasutusse jõudma suvel Tallinna lähedal.

Refereeritud artiklit loe täismahus Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles