Eesti ühistransport muutub sularahavabaks (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti tuleb üle Eesti sõidu eest tasumiseks NFC tehnoloogiat kasutavat kaarti vibutada makseterminali ees.
Varsti tuleb üle Eesti sõidu eest tasumiseks NFC tehnoloogiat kasutavat kaarti vibutada makseterminali ees. Foto: Toomas Huik

Järgmise aasta lõpuks peaks Eestis nii bussides kui rongides võetama kasutusele kontaktivabad sõidukaardid.

Kontaktivabad ühistranspordikaardid on täna kasutusel Tallinnas ja Tartus, edaspidi on plaanis laiendada sarnaselt toimivat süsteemi üle Eesti, teatas majandusministeerium. Lisaks spetsiifilistele kontaktivabadele ühistranspordikaartidele, nagu näiteks Tallinna Ühiskaart, saaks sel juhul sõidu eest tasuda ka kontaktivabasid makseid võimaldava pangakaardiga – reisija ei pea ühistranspordis sõidu eest tasumiseks eraldi kaarti kaasas kandma. Kuna paljudel uuematel nutitelefonidel on samuti kontaktivabade maksete tegemise võimalus, saavad mobiilirakenduste loojad asuda selleks sobilikke rakendusi välja töötama.

Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sellega seoses sõlmisid majandus-ja kommunikatsiooniministeerium, pangaliit, maanteeamet, Elron, Ridango AS, T-Pilet (T Grupp AS), Tallinna linnavalitsus, Tartu linnavalitsus, Harjumaa Ühistranspordikeskus ning Pärnumaa Ühistranspordikeskus ühiste kavatsuste memorandumi, millega võeti eesmärk luua võimalus kontaktivabade maksete kasutamiseks ühistranspordis üle Eesti.

Ühiste kavatuste memorandumiga seatud eesmärgid on kavas ellu viia 2016. aasta lõpuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles