Veebipoe automaatpakkumine ajab poodleja segadusse (2)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Veebipood osta.ee teeb automaatpakkumise, kus süsteem kuvab maksimaalse summa nii, et keegi teine pole konkureerivat pakkumist veel teinud.

«Millegi pärast pole keegi tähelepanu pööranud asjaolule, et kui osta.ee-s teha automaatpakkumist, siis mingi aja pärast pakub süsteem su maksimaalse summa ära, ilma, et keegi teine oleks konkureerivat pakkumist teinud,» sõnas lugeja Sigrid.

Sigridi arvates on tegemist mingis mõttes raha röövimisega. «Jah, ma panen automaatselt maksimaalse summa, mida olen nõus maksma, aga siiski ma sooviks ju eset saada võimalikult väikese hinnaga,» märkis naine.

Ta lausus, et kui vaadata osade oksjonite pakkumiste ajalugu, siis seal on näha, et keegi pakkus 3.15 eurot (ja pani endal automaatse pakkumise, maksimaalse summaga 10 eurot). «Keegi teine pole pakkumist vahepeal teinud ja süsteem lööb automaatselt tema maksimaalse pakkumise 10 eurot letti, see ei ole ju normaalne,» arvas Sigrid.

Naise sõnul on tal olnud pidevalt olukordi, kus keskkond on tema maksimaalse pakkumise automaatselt välja käinud.

Osta.ee turundusjuht Kadri Raig tõdes, et süsteemis on tõesti võimalik kasutada automaatpakkumist, kuid tema sõnul on see mõistlik juhul, kui on soovi pakkuva oksjoni kulgu pidevalt jälgida ning oma pakkumisi uuendada,» sõnas Raig.

Automaatpakkumise puhul saab valida maksimaalse summa, mille tarbija on nõus oksjonil oleva eseme eest maksma ning süsteem teeb järgmised pakkumised ise – kui keegi on sinu pakkumise ületanud, liigub ka pakkumine minimaalse pakkumise sammu võrra edasi.

«Juhul, kui ka teine kasutaja on teinud automaatpakkumise, tõuseb oksjoni hind koheselt selle summani ja kui üks automaatpakkumine teist ületab, siis sel juhul ei kuvata vahepealseid pakkumisi, vaid ainult automaatpakkumise summat, mis selle kuvamise hetkel on juba ka üle pakutud,» selgitas Raig. Ta kinnitas, et süsteem ei tee kellegi eest pakkumisi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles