Raamatukapi saarele viimiseks läks vaja erireisi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu lennuk on nii väike, et antiikne raamatukapp sinna peale ei mahtunud.
Ruhnu lennuk on nii väike, et antiikne raamatukapp sinna peale ei mahtunud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haapsalu antiigiärist ostetud raamatukapi Ruhnu saarele viimiseks kulus kaks nädalat, sest lennuki peale kapp ei mahtunud ja regulaarset laevaühendust saarega talviti ei ole.

«Alguses ma ei kahtlustanudki, et transpordiga võib probleem tekkida, sest on ennegi Ruhnult tellitud ja kaup on kenasti kohale jõudnud. Ma ei tulnud selle peale, et regulaarne laevaühendus Ruhnuga algab alles mais,» rääkis Lääne Elule Antiigilao pidaja Aivar Kroon.

Kauba kohaletoimetamise korraldas Omniva. «Alguses viisid nad kapi Pärnusse ja tahtsid lennuki peale panna, aga selgus, et et kapp on enam-vähem sama suur kui lennuk. Siis viidi Saaremaale,» ütles Kroon.

Omniva pressiesindaja Mattias Kaivi sõnul ootas saadetis Kuressaares Saaremaa kandekeskuses laevaühendust Ruhnu saarega ligi kaks nädalat. «Lõpuks leidsime siiski lahenduse. Nimelt läks Ruhnu saarele erireis, mis viis saarele toitu ja kaupa. Kuigi erireisi tellijaks ei olnud Omniva, õnnestus meie inimestel siiski just selle reisiga ka see kapp saajani toimetada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles