Värske kanaliha pakendile lisandub oluline teave

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Linnulihatootja Tallegg muutis värske kanaliha pakendit, et tarbijad saaksid toote etiketilt kontrollida, millisest Talleggi farmist ostetud kanalihatükk pärineb.

Talleggi brändijuht Triin Lõoke tõdes, et toidu päritolu on Eesti tarbijatele oluline informatsioon ja üha enam tarbijaid soovib teada, kust on nende toidulauale jõudev kanaliha pärit.

«Lisaks sellele, et Talleggi broilerid kasvavad Eestis, saame täpselt tuua välja ka farmi, kus broiler on kasvanud ja seda kõikidel Talleggi värske liha pakenditel,» lisas Lõoke. Farmi nimi tuuakse tootepakendi etiketil paremini esile spetsiaalse punase kastikesega, kuhu vastav tekst paigutati.

Lõoke kirjeldas, et teravili linnusööda jaoks on samuti pärit Eesti farmeritelt ning sööt valmistatakse Talleggi söödatehases. Lindude menüüst puuduvad antibiootikumid ja kasvustimulaatoritena kasutatavad ained, sest Euroopa Liidus kehtiva seadusandluse järgi on nende kasutamine looma- ja linnukasvatuses keelatud.

Talleggi Kaarma farm.
Talleggi Kaarma farm. Foto: Tallegg

Kokku opereerib Tallegg Eestis 11 farmiga – nelja sugulinnufarmi, ühe haudejaama, ning kuue broilerifarmiga. Tõulinnud kasvatatakse üles Saha noorsugulinnufarmides.  

25-nädalased munemisküpsed kanad siirduvad nelja sugulinnufarmi, mis paiknevad üle Eesti. Sugulinnufarmides munetud munad jõuavad Loole, kus asub Talleggi haudejaam ning kus kooruvad 21 päeva jooksul munast tibud. Loo haudejaamast liiguvad tibud edasi Talleggi kuude broilerifarmi, mis asuvad valdavalt Tallinna lähiümbruses. Söögilauale jõuab kanaliha just nendest kanalatest. Väikesest tibust kasvab tugev broiler keskmiselt 39 päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles