Remondimeestena esinevad kelmid pommivad kortermajade elanikelt raha

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Korteriühistute Liit hoiatab kortermajade elanikke isehakanud remondimeeste eest.

EKÜL alustas veebruaris siseministeeriumi toel ja koostöös politsei- ja piirivalveametiga ka infopäevade sarja «Turvalisus kortermajas». EKÜL juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul andsid ühel niisugusel infopäeval remondimeestena esinenud kelmidest teada Lasnamäe elanikud, ent sarnaseid juhtumeid on ette tulnud ka Virumaal: kelmid helistavad korteri uksekella, seletades iseäranis vanemaealistele korteriomanikele, et ühistu käsul tuleb kohe maksta mingi summa sularahas plaaniliste remonditööde eest.

Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul ei tohiks päris kindlasti suvalisele ukse taha ilmunud inimesele raha anda. «Kui ka kelm esineb kiivri ja neoonvestiga, väites et hakkab kohe-kohe koridori remontima ja ühistu esimehe käsul küsib 20 eurot, siis seda ei tohiks mingil juhul uskuda,» paneb ta inimestele südamele. «Remondifondi kogumisel ühistus on kindlad reeglid ja niimoodi ukselt uksele raha küsimine ei tule kõne allagi.»

Mardi soovitab kelmi juuresolekul võtta  ühendust ühistu juhtkonnaga ning öelda, et teatad tema tulekust kõigile ühistu liikmetele. «Küll näete, kuidas kelm kaob kui tina tuhka.»  Mardi soovitab võõraid mitte niisama koridori lubada ning trepikojas toimuval silma peal hoida. «Kortermaja elanikud saavad ise palju selleks ära teha, et maja turvaline püsiks,» nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles