Ameerikalik mõtteviis sunnib kaameraid kasutama (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamerapilt Keila tervisekeskuse riietusruumist.
Kaamerapilt Keila tervisekeskuse riietusruumist. Foto: turvakaamera salvestus

Turvakaamerate paigaldamise põhipõhjus on vajadus kaitsta oma töötajaid aina sagedamini ette tulevate klientide süüdistuste korral.

«Me oleme liikumas Ameerika suhtumise suunas, et keegi on kogu aeg süüdi, ainult mitte mina. Videovalve aitab sel juhul pingeid maha võtta,» rääkis Keila tervisekeskuse juhataja Toni Meijel. Nii on Keilaski olnud  juhuseid, kus õnnetuse korral süüdistatakse just ujulat. «Helistatakse, et laps seisis ja kukkus, kuna põrand oli libe, aga salvestiselt on näha, et tegelikult on ta proovinud teha saja meetri jooksus uut rekordit ja kurvi võttes on kukutud,» tõi ta näite. Kui vanemale selgitada, mis tegelikult toimus, siis on ka süüdistamisest loobutud. Just sel põhjusel on tervisekeskuses kaamerad lisaks ujulale väljas ka jõu- ja pallimängusaalis, samuti on kaameravalve all lisaks koridoridele ka riietusruum.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles