Postiga saadetud pangakaardid läksid korduvalt kaduma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga kiri ei jõudnud saajani.
Panga kiri ei jõudnud saajani. Foto: Ants Liigus

LHV pank püüdis naisele veebruarist postiga saata pangakaarti, mis läks aga korduvalt kaduma ning lõpuks kliendini ei jõudnudki.

Tarbijaportaali poole pöördunud Lii kirjeldas, et pidi saama veebruari alguses postiga LHV pangakaardi. Kuna paari nädala möödudes kaarti polnud, võttis ta pangaga ühendust ning lubati saata uus kaart, mis peaks saabuma nädala jooksul.

«See ei jõudnud samuti kohale – mõtlesin, et äkki on asi postifirmas, kui kirjad ei jõua kohale. Ka jaanuari lõpus ei jõudnud meie postkasti üks telefoniarve,» rääkis naine. Märtsis tellis ka tema elukaaslane LHV pangakaardi, mida jäädigi samamoodi tulemusteta ootama. Lii märkis, et kuna LHV saadab eraldi kirjadega pangakaardi ning selle PIN-koodid, on kokku kaduma läinud kuus kirja.

«Pangast öeldi, et nemad on kaardid kindlasti väljastanud. Keegi vastutust ei võta ning seepärast pean spetsiaalselt Viljandist Tartusse pangakaardi järele sõitma, kuna Viljandis ei ole LHV panka,» sõnas Lii. Pangakaarte kohale toimetava Express Postiga suheldes sai ta vaid teavet, et  postiljonidelt küsiti sellekohast infot, ent keegi ei oska rohkem midagi täpsustada ega kirju leida. «Õnneks peab kaardi aktiveerima internetis, seega võõras inimene ei saa seda kasutada,» märkis naine kadunud kaartide kohta.

AS Express Post Juhataja Sven Suurraid rääkis, et üldjuhul saadetakse umbes 90 protsenti panga- ja kliendikaartidest klientidele tavalise lihtkirjaga. Lihtkirju ei registreerita nende vastuvõtmisel, sorteerimisel ega ka kätte toimetamisel, mistõttu ei ole kahjuks võimalik nende kannet tagantjärele kontrollida.

«Tõenäoliselt on kliendi kirjad kaduma läinud meie kandesüsteemis, kus on palju erinevaid etappe ja olulisi nüansse – aadresside korrektsus, postiindeksite õigsus, kirjade sorteerimise täpsus, transport lehekandjani, postkasti turvalisus jm,» kirjeldas ta.

Suurraid nentis, et kuna lihtkirjade mahud on väga suured, siis aegajalt juhtub eksimusi. «Selline olukord, kus ühe kliendi kiri mitmeid kordi kohale ei jõua, on erakordne. Meie tänase teadmise kohaselt antud piirkonnas probleeme valdavalt esinenud ei ole,» tõdes ta.

Suurraid lisas, et kliendiga on suheldud ning talle olukorda püütud selgitada. «Kasutasime võimalikke tegevusi probleemi väljaselgitamiseks: küsisime infot piirkonna kandjalt, kes ütles, et kõik väljaanded ja kirjad on tema poolt postitatud ning ühtki kirja tema kätte jäänud ei ole. Samuti vaatasime üle piirkonna tugikasti, et veenduda, ega eksimuse tõttu kirju tugikasti jäänud ei ole,» rääkis ta.

Kuna kirju ei leitud, anti kliendile teada, et kuna kirjad saadeti lihtkirjana, siis muid täiendavaid kontrollimise võimalusi kahjuks ei ole.

Suurraid märkis, et ettevõte suhtub igasse kliendi esitatud pretensiooni ja tagasisidesse väga tõsiselt, mille järel monitooritakse protsesse, jälgitakse üldist kirjade liikumist ja teenuse kvaliteeti ning lähtudes vajadustest tehakse muudatusi.

LHV panga kommunikatsioonijuht Priit Rum märkis, et viimasel ajal on sagenenud juhtumid, mil klientide tellitud pangakaardid ei ole postiga kohale jõudnud. «Meil on väga kahju, et selles iseenesest mugavas lahenduses on lubamatuid tõrkeid olnud. Tegemist on suhteliselt keerulise teenusega, kuna kliendile tuleb saata eraldi pangakaart ja PIN-kood ning tegureid, millega arvestada, on palju,» kirjeldas ta.

Rum tõdes, et tänaseks on pank postiteenuse pakkujat vahetanud ning avaldas lootust, et see muudab kaartide klientideni toimetamise töökindlamaks. «Julgustame kliente uusi pangakaarte ka edaspidi postiga koju tellima, kuna see on tõesti märksa mugavam, kui nendele pangakontorisse järele tulemine,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles