Lauri: väikepoodides tõusid hinnad ketikauplustest vähem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorv.
Ostukorv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Swedbanki makroanalüütiku Maris Lauri sõnul on väikestes toidupoodides olnud hindade tõus märgatavalt väiksem kui suurtes jaekettides.

Lauri märkis panga blogisissekandes, et jaemüügi statistika toob eraldi välja suurte valdavalt toidukaupade müügiga tegelevate ning väiksemate puhtalt toidukaupadele spetsialiseerunud kaupluste müügi, vahendab ERR Uudised.

Viimastes oli hinnatõus novembris tagasihoidlikum – arvestuslikult 7,7 protsenti ja aeglustuv (septembris oli hinnatõus 8,7 protsenti), samas kui suurtes kauplustes on hinnatõus järjest tuure kogunud ning jõudis novembris 8,2 protsendini (nt septembris 6,2 protsendini).

Kuigi täpsem hinnastatistika Lauri sõnul puudub, võib tema hinnangul arvata, et tihtipeale on väiksemates kauplustes hinnatase madalam.

Kuigi väikekaupluste osakaal on müügis tagasihoidlik (6,2 protsenti toidukaupade müügiga tegelevate kaupluste jaemüügist), on see kiiresti kasvanud: aasta tagasi oli nende osakaal 3,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles