Hunt murdis Muhus vasika

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal, kui muhulane Ragnar Looris ootas karjamaal ametimeeste saabumist, tiirutas vasika ema ümber murtud korjuse ja ammus kaeblikult.
Samal ajal, kui muhulane Ragnar Looris ootas karjamaal ametimeeste saabumist, tiirutas vasika ema ümber murtud korjuse ja ammus kaeblikult. Foto: Maanus Masing

Eile varahommikul avastati, et Muhu saarel Pärase küla karjamaal on öösel vasikas maha murtud.

Looma kõril olid hambajäljed. Saak oli jäänud siiski söömata, sest ilmselt tuli vasika ema appi ja peletas murdja minema, kirjutas Saarte Hääl. Murtud vasikas oli vaid nädalavanune. Karjamaa ümber oli korralik elektrikarjus, mis on siiski mõeldud vaid loomade sees hoidmiseks.

Tihuse turismitalule kuuluva umbes 170-pealise karja jaoks ei olnud see esimene kaotus. Eelmisel nädalal murti samuti kaks vasikat. Siis söödi üks loomakorjus seest tühjaks. Kohal käinud spetsialistid siis hundi rünnakut ei kinnitanud.

Koerarünnaku ja hundi murtud looma vigastuste erinevus seisneb selles, et hunt pureb ohvri kõri läbi ja asub siis sööma. Koer üritab saaki näksata enne jalgadest või kehast.

Tihuse turismitalu omanik Martin Kivisoo oli ise eile Tartus. Telefonis ütles ta, et lihalehmad on üsna julged. “Hundil kulub murdmiseks mõni sekund, aga siis on ema juba kohal ja hunt peab 500-kilose looma ees taanduma,” avaldas ta arvamust, miks vasikas söömata jäi.

Täispikka lugu loe Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles