Ööseks laadima jäetud nutitelefon plahvatas

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik.
Õnnetuspaik. Foto: YLE

Soomes Kajaani linnas elav poiss jättis oma kolme aasta vanuse Samsung S3 nutitelefoni ööseks laadima ning ärkas seadme plahvatuse peale.

Ööseks voodiservale laadima jäetud nutitelefoni aku plahvatas ülekuumenemise tõttu, põletades madratsisse ja voodilinadesse augu, kirjutab Yle uudisteportaal.

Koolipoisi ema sõnul oli terve pere juhtunust šokis ning halvim variant olnuks see, et telefoni tõttu oleks terve maja põlema läinud. Õnneks oli kodus suitsuandur, mis õnnetusest märku andis. «Vähemalt õppisime juhtunust seda, et telefone ja muid seadmeid tasub edaspidi laadida vaid päevasel ajal ning mitte süttivate materjalide läheduses,» lisas ema.

Tema väitel ei ole nad kontakteerunud kindlustusfirma ega ka telefonitootjaga ega looda juhtunu järgselt mingisugust kompensatsiooni, kuna telefon oli juba üle kolme aasta vana.

Soome ohutus- ja kemikaaliameti (Tukes) kinnitusel saavad nad igal kuul mõne teate ülekuumenenud telefonist. Ohutusinspektor Sami Karisola rõhutas, et ülekuumenev telefon ei ole enam edaspidiseks kasutamiseks ohutu ning kindlasti ei tohi telefone jätta laadima riidest või paberist materjali lähedusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles