Video: Statoil selgitab, miks nende pesulat ei maksa peljata (3)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine autopesu nõuab pisut rohkem vaeva.
Kevadine autopesu nõuab pisut rohkem vaeva. Foto: Liis Treimann

Nii mõnigi juht pelgab oma neljarattalist sõpra viia autopesulasse, sest pelgab harjapesust põhjustatud kahjustusi. Statoili autopesu tootejuhi Liina Koidu sõnul pole selleks põhjust.

«Harjapesu ei pea kartma – autopesulates kasutatakse ülipehmeid harjaseid, mis autot ei kriimusta kinnitas Liina Koit. Tema sõnul võib koduhoovis ämbri ja švammiga auto pesemine võib hoopis  tõenäolisemalt kriimustusi tekitada, kuna liivaterad jäävad švammi sisse kinni ning sellise švammiga hõõrumine rikub autokere värvikihti. Koidu sõnul pole põhjust peljata, et veljeharja võiksid velge rikkuda, sest need on samuti väga pehmest materjalist.

Kui aga on kavas esimene kevadine autopesu, siis soovitab Koit kindlasti kasutada pigileotusvahendit ning alles siis, kui pigi on sulanud, võib ette võtta põhjaliku autopesu nii pealt kui alt.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles