Fotod: pisike, ent stiilne põhjamaine pesa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas miljööväärtuslikus piirkonnas Suur-Ameerika tänaval müüakse stiilset põhjamaist kodu: 38,1 m2 läbimõeldud lahendustega korterisse mahub avar elutuba avatud köögiga, magamistuba koos vannitoaga, tualett ja koguni garderoob.

Foto: KV.EE

Maja on ehitatud 1913. aastal ning täielikult renoveeritud 2014. aastal.

Foto: KV.EE

Skandinaavia stiilis siseviimistluses on kasutatud naturaalseid ja kvaliteetseid materjale, mööbel on valminud eritellimusel ning moodustab ühtse terviku. Vaata kuulutust Eesti suurimast kinnisvaraportaalist kv.ee.

SKANDINAAVIA STIILI MÄRKSÕNAD

Põrand: üldjuhul alati puitpõrand, soovitatavalt hele. Vaibaga kaetakse ainult mingi kindel ala ruumist (nt istumisala ruumi keskel).

Värvid: domineerivad looduslähedased toonid, kuid ei välistata ka erksamaid värve. Mõne värvilaiguga võib alati eksperimenteerida, olgu selleks siis dekoratiivpadi või päevatekk.

Materjal: puit, puit ja veel kord puit. Põrandal, seinapaneelidena, mööblimaterjalina. Karta ei tasu ka eri puidustruktuuride miksimist. Tasub kasutada halli puiduõli, et vähendada kollakat tooni teatud puuliikide puhul (tamm, mänd).

Vormid ruumis ja mööblil: puhtad ja selged vormid. Nii arhitektuuris kui ka mööblidisainis. Muidugi ei saa siinkohal üle ega ümber Soome kultusdisainerist Alvar Aaltost, kelle looming mõjutab seniajani väga tugevalt Põhjamaade disaini. 

Vähe, kuid valitud aksessuaarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles