Tallinna Küte müüs detsembris soojust alla piirhinna

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Kuna detsembris odavnes maagaasi hind, müüs Tallinna Küte oma klientidele soojust alla konkurentsiameti poolt kinnitatud piirhinna.


Ettevõtte teatel kehtib soojuse hind tagasiulatuvalt alates 1. detsembrist 2010 tarbitud soojusele ja uue hinnaga arved jõuavad klientideni jaanuari alguses.

Tallinna Küte müüs detsembris soojust hinnaga 836,56 krooni/MWh (53,47 eurot MWh) ja sellele lisandub käibemaks.

«Lähtuvalt kaugkütteseadusest võib soojusettevõte müüa soojust hinnaga, mis on madalam konkurentsiameti poolt kinnitatud piirhinnast.

AS Tallinna Küte on seda seadusest tulenevat õigust praktiseerinud mitmel korral, viimati möödunud aasta oktoobris ja novembris,» ütles AS Tallinna Küte juhatuse liige Priidu Nõmm.

Soojuse piirhinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutumisel muutub ka soojuse hind.

Septembri alguses kinnitas konkurentsiamet alates oktoobrist piirhinnaks Tallinnas 56,90 eurot/MWh (890,34 krooni/MWh).

Piirhinnaks on hind, millest kallimalt ei tohi soojust müüa. Küll aga saab ettevõte hinnavalemi komponentide muutudes müüa soojust odavamalt, kui on piirhind ehk siis müügihinnaga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles