Tiivulised sead tekitavad ostjates segadust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline  näeb välja uudistoode - seatiivad.
Selline näeb välja uudistoode - seatiivad. Foto: Rakvere Lihakombinaat

Sotsiaalmeedias on tekitanud elava arutelu  Rakvere lihakombinaadi uus toode – seatiivad. Firma väitel pole tegu veaga.

«Ma pole kunagi näinud ühtegi tiivulist siga. Huvitav, kust nad need leidnud on?» arutatakse sotsiaalmeedias, kirjutab venekeelne Postimees. Paljud arvavad, tegu on eksitusega, kuid Rakvere lihakombinaadi turundusjuhi Triin Lõoke hajutas kõik kahtlused, kinnitades, et tegu on spetsiaalse tootega.

«Nn seatiivad on Eestis täiesti uudne toode, kuid mujal maailmas, eriti Ameerika BBQ-kultuuris tuntud ning põnev täiendus tavapäraste grilltoodete valikusse,» rääkis Lõoke. Ta selgitas, et intrigeeriva nimetuse taga on seakoot, mida on seni vähe toiduvalmistamisel kasutatud.

« Võtsime Rakvere lihakombinaadi lihalõikuses kasutusele spetsiaalse lõikusskeemi ja seatiivad lõigatakse seakoodist käsitööna,» rääkis Lõoke. Välimuselt sarnanevad seatiivad broileripoolkoibadega, mille pindluu on ümbritsetud väherasvase ja õrna koodilihaga ning kondiots on puhastatud, kuid mis maitsevad sama hästi kui searibi.

Sel suvel müüb Rakvere kahte tüüpi tiibu: barbecue-marinaadis seatiivad ning eelküpsetatud kirsisuitsuses marinaadis seatiivad. Madalal kuumusel ülipehmeks küpsetatud seatiivad on valmis kohe tarbimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles