Autojuhid saavad geoportaalist teavet teed ületavatest konnadest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esopus, New York: Bullfrog. June, 2006
Esopus, New York: Bullfrog. June, 2006 Foto: /©The Image Works / TopFoto

Talveunest ärganud konnade rändeteid saab vaadata Eesti geoportaali kaardirakendusest, et maanteedel sõites olla nendes kohtades ettevaatlik.

Konnade rändekohtade hõlpsamaks leidmiseks märkisid Eestimaa Looduse Fondi (ELF) esindajad need inimestelt kogutud teabe põhjal kaardil ära, teatas teisipäeval BNS-ile maa-ameti pressiesindaja. Ta lisas, et andmete avalikustamiseks kasutatakse maa-ameti eestvõttel loodud Eesti geoportaali kaardirakenduse võimalusi.

Konnade rändeteid saab jätkuvalt kaardile kanda, kui neist teada anda konnad.elfond.ee kodulehel oleva vaatlusvormi kaudu.

Tavaliselt hakkavad konnad paljunemiseks sobivaid veekogusid otsima aprilli lõpus, kuid kõik oleneb siiski ilmast. Selleks on vajalik püsiv ööpäevaringne plusstemperatuur ja väike vihm. Eriti vilkalt rändavad konnad pärast päikeseloojangut ja nende ränderajad võivad minna ka üle maanteede. Konnade rändeteede kaardilt saavad teavet ka autojuhid, et nad teaksid neis paigus ettevaatlikumalt sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles