Tuntud tootja hoiatas oma söögi sagedase tarbimise eest

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brändi Uncle Ben's idamaised kastmed on Mars Foodi sõnul tervislikud.
Brändi Uncle Ben's idamaised kastmed on Mars Foodi sõnul tervislikud. Foto: Nick White/picture alliance/moodboard/Scanpix

Hiljuti hoiatas ettevõte Mars kliente mõnede oma toodete eest, öeldes, et kõrge suhkru-, soola- ja rasvasisalduse tõttu ei tohiks neid tarbida rohkem kui kord nädalas.

Ettevõtte Mars Food kõige tuntumad brändid on Uncle Ben’s ja Dolmio, vahendab BBC News. Nüüd on ettevõte otsustanud hakata andma klientidele pakendil teavet selle kohta, missuguseid tooteid on tervislik tarbida iga päev ja missuguseid ei oleks mõistlik üle korra nädalas süüa. Suuremat suhkru-, soola- ja rasvasisaldust põhjendab ettevõte sooviga säilitada toodete esialgne maitse, sest inimesed on sellega harjunud ja neile meeldivad need söögid.

Uus kampaania on osa ettevõtte Mars Food tegevuskavast, mis näeb ette tervislikuma toitumise edendamise. Tervislikumad on Marsi sõnul näiteks Dolmio lasanjekastmed ja pestod ning Uncle Ben’si idamaised kastmed.

Suurbritannias tegutsev ülekaaluga võitlev organisatsioon National Obesity Forum on ettevõtte kampaaniat kirjeldanud kui väga ebatavalist sammu, mis näitab kõrget fantaasialendu.

Terviseametnikud soovitavad täiskasvanutel päevas tarbida ligikaudu 70 grammi rasvu, 20 grammi küllastunud rasvu, 90 grammi suhkrut ja kuus grammi soola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles