Aspiriini ostmine läheb peagi keeruliseks

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aspiriinil on tarneraskused.
Aspiriinil on tarneraskused. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ravimiamet teatas oma kodulehel ravimimüüja UAB Bayer ravimi Aspirin-C 400 mg/240 mg kihisevate tablettide (toimeained atsetüülsalitsüülhape ja askorbiinhape) tarneraskusest.

Aspirin-C 400 mg/240 mg kihisevate tablettide tarneraskus kestab ravimiameti sõnul eeldatavasti juuni alguseni. Apteekides on see ravim veel saadaval, samuti on müügil teised atsetüülsalitsüülhapet ja askorbiinhapet sisaldavad ravimid.

Tarneraskused on ka sama ettevõtte ninaspreidel Afrin Menthol 0,5 mg/ml (toimeaine oksümetasoliin) ja Nasonex 50 µg/ml (toimene mometasoon). Afrin Mentholi tarneraskus kestab eeldatavasti juuni keskpaigani ning Nasonexi tarneraskus mai lõpuni.

Apteekides on praegu Nasonex veel saadaval, samuti on müügil mometasooni sisaldavad ninaspreid Nasometin ja Breso. Lisaks on apteekides saadaval ka sama tootja Afrin 0,5 mg/ml ninasprei ja Afrin Chamomile 0,5 mg/ml ninasprei.

BENU apteekide juhi Kaidi Keldi sõnul ei tähenda ühe konkreetse ravimi ajutine tarneraskus, et aspiriini kättesaadavus apteekides oleks vähenenud. «Tarneraskuses aspiriinile pole küll üks ühele samasugust analoogi, aga näiteks Upsarin pakub sarnast asendust kihiseva kiiretoimelise tabletina. Toimeaine sisaldus on küll mõnevõrra erinev, aga mõju üldjoontes sama. Samuti on aspiriini saadaval erinevate tablettidena, mida saab veega alla neelata. Ka tarneraskuses nina avavatele spreidele on apteegis erinevaid alternatiive.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles