Kuidas kujundada suvekodu?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luba oma suvekoju rõõmsaid värve: näiteks tooa lauale värvilised nõud.
Luba oma suvekoju rõõmsaid värve: näiteks tooa lauale värvilised nõud. Foto: Vida Press

Olgu oma või renditud, päikeselised puhkusepäevad pole sugugi mägede taga. Kuidas kujundada suvekoju mõnus olemine?

1. Lase päike tuppa

Pese aknad, tõmba kardinad eest ja lase päikesel tuppa paista. Kui oled suvekodust talv läbi eemal olnud, võta ette põhjalik kraamimistuur: puhasta kodu korralikult tolmust, viska minema asjad, mille koht oleks prügimäel. Pea meeles, et ka suvekodu on ennekõike kodu, mitte kolikamber.

2. Luba koju rõõmsaid värve

Värvilised vaibad, padjad, värviliste nõudega kaetud laud – kõik see teeb suvekodus viibimise mõnusamaks, eriti kui saad lauale panna omakasvatatud värvilist todukraami, punaseid maasikaid, rohelisi herneid, oranže porgandeid.

3. Tee korda sissepääs ja majatagune õu

Vaata, et suvekodu sissepääs oleks korralik, trepp kasutuskõlblik ja majatagune õu kenasti korras. Olgugi suvekodu, hoolt nõuab see ikka.

4. Valgusta korralikult

Suvekodus peab samuti mõnus olema: säti aeda ja terrassile valgusteid ja kui tarvis, ka näiteks soojuskiirgur, mis jahedamatel õhtutel õues olemise mõnusamaks teeb.

5. Kenad nõud, korralik mööbel, kaunis voodipesu ja piisavalt ruumi

Kui suvekodus tuleb süüa papptaldrikult logiseval taburetil istudes, pole sellest tõesti suuremat rõõmu. Odavaid ja toredaid nõusid ja väikemööblit leiad ka odavamatest poodidest, näiteks Koduextrast, JYSKist, Magaziinist, muidugi ka põhjanaabrite juurest IKEAst.

Värskenda voodipesu ja hoolitse selle eest, et ka suvekodus jaguks kõigile ruumi – pole tarvis meeletuid külaliste horde võõrustada, vaid jätta suvekodu ikkagi enda ja oma kalli pere aja mahavõtmise ning puhkamise tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles