Tollikontroll leidis rekordkoguse võltsitud teksaseid ja tuulepluuse (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsingukahtlusega kaup, teksapüksid
Võltsingukahtlusega kaup, teksapüksid Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti ametnikud leidsid aprilli alguses tollikontrolli käigus suure koguse Venemaa turule suunatud võltsingukahtlusega riideid. Kokku oli leitud saadetises ligi 37 000 erinevat toodet, mis on rohkem kui möödunud aasta kõik avastused kokku.  

Suurema osa võltsingukahtlusega kaubast moodustasid pea 33 000 paari Dieseli kaubamärgi logole sarnase märgisusega teksapüksid, ülejäänud olid ilmselt järele tehtud Adidase ja Umbro tuulepluusid. Kaubamärgi esindaja esialgsel hinnangul on tooted võltsitud ja kui kauba omanik selle autentsust tõendada ei suuda, siis läheb kaup hävitamisele.

«Enamasti leiame korraga alla 100 toote ja nii suure koguse leidmine ka kogenud tolliametnike jaoks erakordne, sest seda on rohkem kui kõik möödunud aasta avastused kokku,» selgitas maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhataja Urmas Koidu. «Eestisse reeglina suuri koguseid ei tooda, kuna meie ei ole sihtriik ja lõviosa rikkumistest avastame hoopiski posti- ja kullersaadetiste läbivaatamisel.»

Jätkuvalt on intellektuaalomandi õigusi rikkuvate kaupade lähtemaaks enamasti Hiina, vähem jõuab võltsitud tooteid siia Hong Kongist, Singapurist ja Venemaalt. Kõige rohkem leitakse võltsitud käekellasid, riideesemeid, jalatsid ning mobiiltelefone ja nende tarvikuid ning kosmeetikatooteid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles