Elron lisas sõiduplaanidesse rattainfo

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattainfo on saadaval Elroni veebis.
Rattainfo on saadaval Elroni veebis. Foto: Kuvatõmmis

Edasipidi saab rongisõitu kavandades internetist järele vaadata, kas jalgrattale on konkreetsel reisil piisavalt ruumi.

Elroni sõiduplaani otsing sai sel nädalal täienduse, mis annab infot, millistel reisidel on ratta kaasavõtmine mugavam, teatas Elron.

«Jalgrattahooaeg on alanud ja rattureid on ka rongides iga päevaga rohkem. Et kliente paremini teenindada, oleme loonud vahendi, mis aitab rattaga reisijatel informeeritumaid valikuid teha,» rääkis Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik.

Seega antakse reisijatele teada, millistes rongides on ratta kaasavõtmiseks eeldatavalt rohkem ruumi ning millistel juhtudel võiks kaaluda mõne teise väljumise kasutamist.

«Saame reeglina pakkuda kümme rattakohta rongi kohta ning kuna puhkuste hooaeg annab kõigile võimaluse olla rohkem oma aja peremees, pakume rattaga liiklejatele täpsemat infot enda reiside tegemiseks aegadel, mil rongis on rohkem ruumi,» lisas Vahtrik.

Elroni sõiduplaani otsingusse lisatud info rattaga rongireisijatele põhineb Elroni seniste reiside statistikal ja võtab arvesse ka konkreetset nädalapäeva, erisusi reisimistes suuremate pühade ajal, samuti Elronile oma reisist teada andnud ratturite gruppide liikumist.

«Kuna tegemist on statistikal põhineva informatsiooniga, on prognoosimatud olukorrad siiski võimalikud. Kõik jalgratturite grupid, kes osa oma teekonnast rongiga sõita plaanivad, aitavad enda ja kaasreisijate sõidumugavusele palju kaasa, kui oma reisiplaanide osas eelnevalt aadressil info@elron.ee ühendust võtavad,» soovitas Vahtrik.  

Elroni kodulehele tehtud täiendused rattaga reisijatele kuvatakse sõiduplaani otsingus rattamärgi kujul. Rattamärk asub iga reisi juures ja võib olla kas roheline, kollane või punane. Roheline rattamärk kuvatakse, kui reisil on rattakohti reeglina saadaval; kollane, kui rattakohti võib nappida. Punasega on märgitud populaarsed reisid, mille puhul rattaga sisenemine ei ole soovitatav. Õige info saamiseks on oluline sisestada ka planeeritava reisi kuupäev. Reeglina on rattaga reisimiseks rohkem ruumi päevasel ajal sõitvates rongides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles