Tänasest enam naastrehvidega sõita ei tohi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv märjal asfaldil
Naastrehv märjal asfaldil Foto: Raigo Pajula (Postimees)

Tavapärasest talvisemate teeolude tõttu pikendati tänavu naastrehvide kasutamise aega kuu võrra, kuid alates pühapäevast, 1. maist on Eesti teedel naastrehvidega sõitmine keelatud.

Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega «Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele». Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada kuni 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini.

Eestis on talverehvidega sõitmine kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega võib Eestis sõita aasta läbi.

Politsei karistab igal aastal sadu ilmaoludele mittevastavate rehvidega sõitjaid. Suurem osa patustajaid jääb vahele suveperioodil - naastrehvidega sõitjaid on tabatud ka kõige palavamate suveilmade ajal. Keelu vastu eksijaid võib oodata isegi kuni mitmesaja eurone rahatrahv. 

Politsei lähtub karistuste määramisel eelkõige liiklusohutusest. Kui suvine naastrehviga sõitmine kahjustab eelkõige teekatet, siis talvisel ajal mõjutab õige rehvi kasutamine otseselt sõiduki juhitavust ning teel püsimist. Seetõttu on külmal ajal talverehvi nõude vastu eksimine kindlasti ohtlikum.

Selleks, et rehv töötaks nii, nagu peab, tuleb nii suve- kui ka talverehvi puhul jälgida, et selle siserõhk vastaks tootja poolt ette nähtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles