Katustelt lume rookijatel on nädalane tööjärjekord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi.
Lumi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Saaremaal on katustelt lume allalükkamisega tegelevatel firmadel vähemalt nädala, kohati ka pikema aja tööjärg ees ootamas.

«Me hakkasime täna hommikul kell 8 Kuressaares tööga peale ja jõudsime nüüd hilinemisega Sõmera hooldekodu majade katustelt lund alla ajama, siin läheb 4–5 päeva ära,» kirjeldas oma pingelist töögraafikut eile lõuna paiku Saare Tehnokeskus OÜ lumelükkaja Aimar Sisask ajalehele Meie Maa.

Mees on ka abijõudu otsinud, kuid paljud peavad katustelt lume rookimist füüsiliselt liialt raskeks tööks ega tule raha teenima. Sisask ütles, et kuigi nemad töötavad enamasti tõstukiga ja töötegemine kaugele näha, on nendega linnas pahandatud selle pärast, et nad katustelt kõnniteedele lund juurde ajavad.

Füüsilisest isikust ettevõtjana tegutsev Aivo Virves käib üksinda klientide juures nii maal kui linnas ning kinnitas samuti, et enne järgmise nädala teist poolt ta uut tööd ette võtta ei saa. Ta käib enamasti redeliga madalamate majade katustel, vajadusel rendib tõstuki, töö läheb tihtipeale pimedani välja. «Kui riided on seljas läbimärjad, siis kobin koju ära,» muigas Virves.

Üks teenusepakkuja ei võtnud eile telefonikõnet vastugi - ilmselt oli mees katusel ega hakanud rääkimisega aega raiskama, sest tööpuuduse üle nad mitu kuud nagunii ei kurda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles