Autosõiduoskust ei tasu lasta rooste minna

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Nagu iga elu jooksul omandatud oskus või teadmine, nõuab ka autosõiduoskus aeg-ajalt värskendamist. Kui seda saab teha veel täiesti tasuta, pole huvilisi vaja kaua otsida.

Paljudele vanematele tallinlastele tuttava Poska villa poole seadsid esmaspäeva hommikul sammud need üle 65-aastased, kes muidu rohkem rooli keeravad. Väike saal sai peagi nii täis, et vaba kohta oli raske leida.

Püüan enne saali sisenemist kinni mõned inimesed, et küsida, mis neid maanteeameti korraldatud väärikate mootorsõidukijuhtide koolitusele tõmbas. Nagu eakate moeajakirjast välja astunud kena 67-aastane naine ütleb, et oma väikese «naiste turulkäimise auto» Volkswagen Pologa ei saa ta kuidagi võistelda džiibimeestega, kes valgusvoori all temast mööda tuhisevad ning maanteel suuna näitamata rida vahetavad. Eriti hull on tema sõnul Viru ristmik, mida ta üritab Kadriorust Rocca al Maresse laste juurde sõites vältida. Väikseid põkse on aastate jooksul olnud ja isegi trahvi kiiruse ületamise eest on ta saanud, kui kiirustas Tartusse pojapoja ristsetele. Koolitusel loodab proua targemaks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles