Kas kallid brändi päikseprillid on oma hinda väärt?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ereda päiksega on päikseprillid hädavajalikud.
Ereda päiksega on päikseprillid hädavajalikud. Foto: SCANPIX

Tuntud tootjate nagu Gucci, Chanel, Prada ja Ray-Ban päikseprillid maksavad sadu eurosid. Aga kas nad on oma hinda väärt, uuris USA telekanal Today.

Ajakirjanik Jeff Rossen ostis New Yorgist nii tuntud brändide päikseprille, mille hinnad jäid 200 ja 380 dollari (vastavalt 175 ja 333 eurot) vahele, aga ka suveniiripoodidest ja  apteekidest pärit odavaid päikseprille, mis maksid alla 10 dollari (8,7 eurot). Nii odavatel kui ka kallimatel prillidel oli peal märge 100-protsendiline kaitse UV-kiirguse eest. Seda lubadust kontrollis California Berkeley ülikooli optometrist Dennis Fong. Optometristi sõnul kaitsesid silmi 100 protsenti UV-kiirguse eest nii kallid kui ka odavad prillid. Fengi kinnitusel pole põhimõtteliselt vahet, kas osta odavad või kallid prillid, silmi kaitsevad mõlemad ühtviisi hästi.

New Yorgi tänavatel tehtud küsitlusest selgus, et paljud ei suutnud peale vaadates teha vahet odavatel ja kallitel prillidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles