Elisa sai 4G võrgu sagedusloa

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilsidemast.
Mobiilsidemast. Foto: Ove Maidla.

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) väljastas eile Elisa OYJ-le 4G sagedusloa, teatas ettevõte.


Elisa võrkude valdkonna juhi Andrus Kaarelsoni sõnul kohustub Elisa ehitama Eestisse kuue aasta jooksul 263 4G tugijaama.

«Läbiviidud 2,6 GHz 4G sagedusluba on Elisale oluline ennekõike seetõttu, et tagada lähiaastatel klientidele veelgi suuremad mobiilse interneti mahud ja kiirused,» ütles Andrus Kaarelson.

Ta lisas, et nimetatud sagedusalal pole siiski võimalik välja ehitada laiaulatuslikku 4G leviala.

«Operaatorid ootavad, et riik väljastaks vabad 1,8 GHz sagedused ja jagaks selle sagedusala ümber kolme võrdsesse osasse, mis võimaldavad rajada katkematud 4G levialad linnadesse.

Eriti oluline on see kvaliteetse siselevi tagamiseks hoonetes, kuna meie laiuskraadil eelistavad kliendid internetiteenuseid tarbida ikkagi siseruumides,» märkis Kaarelson.  

Maakondadesse 4G võrgu rajamiseks vajavad operaatorid veelgi madalamaid sagedusi ning selleks on sobilikud senised analoogtelevisiooni sagedused – Digital Dividendi 0,8 GHz sagedusalas.

Elisa avaldas lootust, et riik korraldab peagi ka 0,8 GHz sagedusloa konkursi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles