Töötute arv hakkas jälle tõusma

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa kontor Tallinnas.
Töötukassa kontor Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Registreeritud töötuid oli eile 66 118 ehk 22 võrra rohkem kui nädal varem.


Eelmise aasta viimastel kuudel langes registeeritud töötus järjekindlalt. Selle nädala töötute arvu tõusu panustas ennekõike Harjumaa, kus on töötukassas arvel 118 inimest rohkem kui nädala eest.

Uusi registreeritud töötuid lisandus ajavahemikul 30. detsember kuni 6. jaanuar 2 115. Neist 356 olid eelmisest töökohast koondatud, nähtub töötukassa statistikast.

Registreeritud töötud moodustasid eilse seisuga tööjõust vanuses 16. eluaastast pensionieani 10,2 protsenti. Registreeritud töötuse protsent oli kõrgeim ehk 16,0 Ida-Virumaal ning madalaim ehk 6,9 Jõgevamaal.

Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu ütles ERRi uudisteportaalile, et ühenädalasest väikesest töötute arvu kasvust ei saa järeldusi teha. «Põhjalikumaid kokkuvõtteid teeme veebruaris, kui on selgunud, kas tööpuudus on kogu kuu lõikes olnud languses või tõusus,» märkis ta.

Eelmise aasta lõpukuudel tõusutrendis liikunud töötukassa tööpakkumiste arv vähenes viimase nädalaga 112 võrra. Eile oli töötukassal vahendada 2271 töökohta, neist 1690 Eestis. Eestis oli kõige enam tööd pakkuda masinõmblejatele (117 pakkumist) ja veoautojuhtidele (153), ning välismaal artistidele ja esinejatele (300).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles