Moodsa köögitehnika abil võib igaüks olla meisterkokk

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Keskmine tarbija vahetab köögitehnika uuema vastu üldjuhul alles siis, kui vana seade enam ei tööta. Kuna köögimasinad võivad kesta isegi üle kümne aasta, on tehnikakauplusse minnes klientide üllatus suur, nähes, kuivõrd on tehnoloogia areng toiduvalmistamist lihtsustanud.

Expert tehnikakaupluste turundusjuht Joonas Kulli tõstab esile köögiseadmeid, mis pakuvad mitmeid mugavaid funktsioone, lihtsustades toiduvalmistamist ning tehes selle võimalikuks ka neile, kes söögitegemist ei armasta või kellel see alati just kõige paremini välja ei tule.

Auruahi keedab muna

Joonas Kulli märgib, et kõige rohkem toiduvalmistamist lihtsustavaid funktsioone saab välja tuua ahjude puhul, mida on kolme tüüpi – elektri, auru- ja gaasiahjud. «Enamlevinud on integreeritavad elektriahjud, mille põhilised funktsioonid on ülemine ja alumine kuumutus, pöördõhu- ja grillfunktsioon. Kõrgema hinnaklassi mudelitel on lisaks erinevad küpsetusrežiimid ning näiteks ka lihatermomeeter, et saavutada liha küpsetamisel iga kord ideaalne tulemus,» kirjeldab Kulli ning lisas, et kui ahjude puhastamist peetakse üldjuhul tülikaks tegevuseks, siis isegi keskmise hinnataseme ahjudel on tihtipeale olemas isepuhastussüsteem, mis muudab mustuse ja toidujäägid tuhaks.

«Küll aga ei oska teinekord tarbijad küsida ega tahtagi spetsiaalseid auruahjusid, millega on võimalik valmistada tavapärasest veelgi tervislikumaid toitusid. Toidu auruahjus valmistamine on hea alternatiiv traditsioonilisele küpsetamisele,» räägib Kulli.

Tema sõnul saab auruahjus lihtsasti valmistada kala, liha, linnuliha, juurvilju, riisi, tatart ning näiteks magustoiduks ideaalset kreembrüleed. «Auruahjuga on mugav ka keedumuna valmistada – vastavalt maitsele kas kõva, keskmist või vedela sisuga,» toob Experti turundusjuht esile ning märgib, et kuna iga toidu jaoks on ahjule eelsalvestatud parameetrid küpsetusaja, aurukoguse ja temperatuuri kohta, õnnestub toit igal korral ideaalselt.

Multicooker küpsetab liha või keedab putru

Joonas Kulli sõnul satub Experti tehnikakauplustesse sageli kliente, kes küsivad «imekastrulit» ehk teisisõnu multikeetjat, mis on hindamatu köögimasin inimestele, kel puudub soov ise süüa valmistada või ei jää tihti selleks aega. «Hommikul peale ärkamist valad pudruhelbed ja piima masinasse ning selleks ajaks, kui oled end ära sättinud ja valmis sööma asuma, on puder valmis,» kirjeldab ta ning lisab, et kui pereliikmed ärkavad hommikuti erineval ajal, saavad ka hilisemad ärkajad tänu soojendusfunktsioonile auravat putru nautida.

Lisaks pudrule saab multikeetja hakkama ka liha- ja kalatoitude valmistamisega, aurutab juurvilju, küpsetab kooki või keedab isegi moosi. «Masin saab hakkama paljude roogadega, mida ollakse muidu harjunud pliidil või ahjus valmistama,» lubab Kulli.

Hinnates keskmise tarbija tehnikateadlikkust arvab Kulli, et kliendid on muutumas üha teadlikumaks ning osatakse nõuda ka spetsiifilisemaid funktsioone. «Enne ostu sooritamist tasub kindlasti suhelda müüjaga, kes aitab välja selgitada kõik vajadused ning oskab pakkuda parimaid lahendusi,» soovitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles