Euro tulek kahandab valuutavahetuste käivet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuutavahetus.
Valuutavahetus. Foto: SCANPIX

Kroonide eurodeks ja eurode kroonide vahetamine moodustas seni kuni 60 protsenti valuutavahetajate käibest, kuid see osa jääb tänavu saamata.

Ometi on täna Eestis 13 protsenti rohkem rahavahetusega tegelevaid ettevõtteid, kui aasta tagasi, kokku võib majandustegevuse registri andmeil valuutavahetusega tegeleda 147 firmat, samas võib nende arv peagi aga silmatorkavalt väheneda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eurexi tegevjuht Mihkel Rõuk avaldas arvamust, et valuutavahetusäride arv on tõusnud seetõttu, et mõned suveniirimüüjad on selles avastanud kerge lisateenimise võimaluse, tema sõnul on uued punktid lisandunud eelkõige vanalinna ja teistesse turistirohketesse kohtadesse.

Valuutavahetajate hinnangul algab turu konsolideerumine ja firmade vähenemine juba paari kuu pärast. Aasta esimestel nädalatel pole aga valuutavahetajaid vähemaks jäänud, üheks põhjuseks turistide suur arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles